Τσαΐτια, οι παραδοσιακές χορτόπιτες της Μονεμβασιάς Γεμάτες με τα αρώματα των φρέσκων χόρτων και μυρωδικών, αυτές οι πίτες συναντιώνται σε όλη τη Λακωνία, αλλά… 25 Απριλίου, 2025 0
«Κοκορέτσι» στο τηγάνι Με τα υλικά του κοκορετσιού φτιάχνουμε μια γρήγορη τηγανιά χωρίς πολλά πολλά. Ωραίος μεζές για κρασί, αλλά και… 19 Απριλίου, 2025 0
Τυρόπιτα βρεχτή από τη λίμνη Πλαστήρα Η γέμιση δεν έχει κάτι το πολύπλοκο. Δύο-τρία υλικά όλα κι όλα: φέτα βαρελίσια, τριμμένη, αυγά, μια λιπαρή… 18 Απριλίου, 2025 0
Πίτες της Λαμπρής Στο πασχαλιάτικο τραπέζι, οι παραδοσιακές πίτες με όλα τα μυριστικά και τα τυριά της Άνοιξης, έχουν την τιμητική… 17 Απριλίου, 2025 0
Χαλβάς πορτοκαλένιος Αγαπημένο παραδοσιακό και «μαμαδίστικο» γλυκό, ο χαλβάς φτιάχνεται εύκολα και καταναλώνεται μέσα σε λίγα λεπτά, ειδικά σε αυτήν… 16 Απριλίου, 2025 0
Κυριακάτικο τραπέζι - Κοχύλες γεμιστές με σπανάκι και ρικότα σε κόκκινη σάλτσα Αυτά τα πανεύκολα γεμιστά ζυμαρικά θα ενθουσιάσουν όποιον τα δοκιμάσει Γεμισμένα με τρία είδη τυριών, φρέσκο σπανάκι, ξύσμα λεμονιού… 15 Απριλίου, 2025 0
Κατσικάκι φούρνου με σκόρδο, πάπρικα και μελιτζάνες παστρόκιο Ένα διαφορετικό φουρνιστό κατσικάκι με κερκυραϊκές μελιτζάνες παστρόκιο, που μπαίνουν στο ταψί σε στρώσεις με ντομάτα και τυρί… 14 Απριλίου, 2025 0
Τάρτα λεμονιού Υλικά για τη βάση: 1 1/2 πακέτο μπισκότα Digestive, ολικής άλεσης 100 γραμμ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη για… 12 Απριλίου, 2025 0
Κολομπίνες, τα κορφιάτικα πασχαλινά τσουρέκια, σαν περιστέρια Πάσχα στην Κέρκυρα! Σε παλιά ενετικά αρχοντικά, σε δάση και αμπελώνες, σε λιμνοθάλασσες και εγκαταλελειμμένα χωριά… Γυρίσαμε την… 11 Απριλίου, 2025 0