ενημέρωση 3:21, 23 July, 2024

Εμείς φάγαμε τα γαλατομπούρεκα του Βάρσου, αυτός έφαγε τα μούτρα του.

Η ιστορία της τελειωτικής εκλογικής αποτυχίας του Βασίλη Βάρσου

Νομίζω ότι τα διαφημιστικά [καθρεφτάκια για ιθαγενείς] εκφράζουν πολύ καλά το πνεύμα αυτών των εκλογών, λέει φίλη που τα φωτογράφισε και μου τα έστειλε. Υπήρχε μια περίοδος που ότι κι αν έπιανε ο Β. Βάρσος γινόταν χρυσός.

Δεν χρειαζόταν να προσπαθήσει πολύ: Κάθε "έξυπνη" ιδέα αυτο-προώθησής του ενθουσίαζε τους πολίτες και τις εφημερίδες. Πήγαινε τις εξετάσεις αίματος, ούρων στους ηλικιωμένους, μοίραζε γαλατομπούρεκα παντού, έτρεχε σε κάθε γάμο και χαρά, έβγαζε συλλεκτικά αναμνηστικά και ξετρέλαινε τους ψηφοφόρους.

Μετά τις δικαστικές του περιπέτειες (καταδικάστηκε ήδη για κάποια πράγματα, για άλλα του είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις) θέλησε να επιστρέψει για άλλη μια φορά θριαμβευτής. Τον είχα δει στην πόλη πριν λίγο καιρό, όπου έλεγε πως η σύζυγός του τον παρακαλούσε να σταματήσει επιτέλους να ασχολείται με την πολιτική αλλά ότι αυτός, θέλοντας να ξεπλύνει την δικαστική του ατίμωση και να επιστρέψει δυνατός, της έλεγε "Άφησέ με μία ακόμη φορά, πρέπει να το κάνω αυτό, πρέπει". 

Έφτιαξε λοιπόν δική του παράταξη, που όμως αγνοήθηκε εντελώς απ' τον κόσμο, αναγκάζοντάς τον να συνεργαστεί με τους άλλους δεξιούς μοναχικούς κομματάρχες που ένωσαν τις δυνάμεις τους. 

Τέσσερις υπερήρωες της λαϊκής αριστερο-δεξιάς μαζί, σε εκλογές με χαλαρότατη ψήφο, με άπειρη διαφήμιση (τα infomercial του Χιωτάκη παίζονταν σε κάθε σταθμό και ήταν από ξεκαρδιστικά έως εθιστικά).

Ο ίδιος ο Βάρσος γέμισε τη Κηφισιά με γαλατομπούρεκα, προεκλογικά φυλλάδια (με κομψούς συναισθηματικούς εκβιασμούς - για να τον δικαιώσουμε εμείς), μοίρασε σοκολατάκια έξω απ' το εκλογικό κέντρο που ψήφιζε ο Παπανδρέου…

Αλλά τελικά όχι μόνο δεν βγήκε αντιδήμαρχος o ίδιος, αλλά ο συνασπισμός των Χιωτάκη, Βάρσου, Σπηλιωτοπούλου, Σιδέρη, Κουρμαδιά, Τσιλιγκίρη μαζί τους και η Σ. Πάντου (Πασοκ)- κόλλησε, πήγε στην εξέδρα.  

Παρά την εκλογική πελατεία και το δίκτυο που είχαν όλοι αυτοί, ο λαός δεν δικαίωσε τελικά τον Βασίλη Βάρσο. Είχε συνηθίσει πάντα κάτι τέτοια κολπάκια του να πιάνουν - αυτή τη φορά εμείς φάγαμε τα γαλατομπούρεκα του, κι αυτός τα μούτρα του.

Και μπορεί να είχε πει βέβαια στις μάζες ότι έπεισε τη σύζυγό του λέγοντάς της ότι αυτή θα είναι η τελευταία του προσπάθεια, υποπτεύομαι όμως ότι ένας επίμονος άνθρωπος σαν τον Βάρσο δεν θα το βάλει κάτω, ούτε αυτή τη φορά…

Ειδικός συντάκτης

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ της ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 13:27

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.