ενημέρωση 3:15, 1 July, 2022

Ένας 3D εκτυπωτής για την κατασκευή Cob (Βίντεο)

Μια ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε πως έχει δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή, ο οποίος μπορεί να μεταφερθεί εύκολα και κατασκευάζει σπίτια από φυσικά υλικά, όπως λάσπη ή πηλό (Cob). Όπως σημείωσε η WASP (World’s Advanced Saving Project) η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να σώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η εταιρεία ανέφερε πως η τεχνολογία που ανέπτυξε είναι σχετικά απλή και ενώ o 3D εκτυπωτής μπορεί να μεταφερθεί και να συναρμολογηθεί σχετικά εύκολα. Έχει ύψος έξι μέτρα και αυτό σημαίνει πως θα μπορεί να κατασκευάσει υψηλότερα «Cob» από αυτά που συνήθως κατασκευάζονται, ενώ παράλληλα η κατασκευή, όπως υπογραμμίζει η WASP, είναι πολύ πιο σταθερή.

Επίσης τα υλικά στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα και το σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί νωρίτερα σε σύγκριση με τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής. Τέλος η εταιρεία υπογραμμίζει πως τα υλικά που χρειάζεται ο τρισδιάστατος εκτυπωτής για να κατασκευάσει το σπίτι μπορεί να τα βρει ο καθένας σε οποιαδήποτε περιοχή. Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής παρουσιάστηκε σε μια επιστημονική έκθεση στη Ρώμη στον Οκτώβριο.

 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014 12:26

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.