ενημέρωση 3:21, 23 July, 2024

Windows - Το εύκολο κόλπο που μπορεί να σας λύσει τα χέρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που το ξέρουν

Οτερματισμός ενός προγράμματος που δεν ανταποκρίνεται μέσα από τη διαχείριση εργασιών θεωρείται μία από τις πιο εκνευριστικές εμπειρίες στα Windows, καθώς οι συχνές αλλαγές στα προγράμματα που βρίσκονται σε λειτουργία δυσκολεύουν να γίνει η σωστή επιλογή.

Βέβαια, υπάρχει ένα κόλπο που λύνει το παραπάνω πρόβλημα και είναι απλό. Όσο κρατάς πατημένο το CTRL στο πληκτρολόγιο, η λίστα σταματά να κινείται.

Αν θέλετε να το δοκιμάσετε αρκεί να ανοίξετε τη διαχείριση εργασιών και να ταξινομήσετε τα προγράμματα κατά CPU πόρους. Τα ονόματα στη λίστα θα ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς…μέχρι να πατήσετε το CTRL. Το tip δουλεύει και στα Windows 10 και στα Windows 11, μέχρι και σε ακόμη παλιότερες εκδόσεις των Windows, αλλά παρόλα αυτά ελάχιστοι το γνωρίζουν.

Για την ιστορία, η πολύ χρήσιμη συμβουλή ήρθε στην επιφάνεια από την Jen Gentleman, μια μηχανικό που εργάζεται στην engineering ομάδα των Windows, η οποία συνηθίζει να μοιράζεται τέτοια χρήσιμα κόλπα μέσα από τον λογαριασμό της στο X. Η δημοσίευσή της ακολουθεί παρακάτω.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 23 Αυγούστου 2023 09:19

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.