ενημέρωση 3:21, 23 July, 2024

Η Apple χάνει την ιστορική αξία των 3 τρισ. δολαρίων καθώς πέφτουν οι πωλήσεις

Ηχρηματιστηριακή αξία της Apple Inc. αναμένεται να πέσει κάτω από το ιστορικό επίπεδο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού οι προοπτικές της κατασκευάστριας iPhone για το τέταρτο τρίμηνο πυροδότησε ανησυχίες για τη χλιαρή ζήτηση για τηλέφωνα και άλλα gadget της.

 Οι μετοχές της εταιρείας που εδρεύει στην Καλιφόρνια υποχώρησαν κατά 2,4% στις προκαταρκτικές συναλλαγές σήμερα στις ΗΠΑ, δίνοντάς της αγοραία αξία περίπου 2,93 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
Η Apple δημοσίευσε, αργά χθες βράδυ, το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο με πτώση των πωλήσεών της και προέβλεψε παρόμοια απόδοση την τρέχουσα περίοδο.

Η Rosenblatt Securities υποβάθμισε τη μετοχή σε ουδέτερη, λέγοντας ότι η μικτή έκθεση «τονίζει τη φάση επιβράδυνσης στην οποία βρίσκεται τώρα η Apple». Παρόλο που η δραστηριότητα των υπηρεσιών της εταιρείας επιταχύνεται, «μια επιβράδυνση στις ΗΠΑ φαίνεται πιθανό να διαρκέσει έως ότου επικρατήσει μια νέα κατηγορία προϊόντων υλικού».

Ο αναλυτής Barton Crockett βλέπει αυτή την προοπτική ως «αβέβαιη τόσο ως προς το χρονοδιάγραμμα όσο και ως προς την επιτυχία, αφήνοντας ελάχιστους λόγους να ευνοηθούν οι μετοχές που διαπραγματεύονται τώρα κοντά στο μέγιστο απόλυτο και σχετικό πολλαπλάσιο».

Η αποτίμηση της Apple έχει απασχολήσει τους επενδυτές. Η μετοχή διαπραγματεύεται με περισσότερα από 29 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη, ιστορικό υψηλό τόσο για τη δική της ιστορία όσο και για τη συνολική αγορά.

Η αντίδραση στα αποτελέσματα της Apple δεν ήταν ομοιόμορφα αρνητική και η Citi είναι αισιόδοξη εν αναμονή της κυκλοφορίας του iPhone 15 τον Σεπτέμβριο.

Η Apple τον Ιούνιο έγινε η πρώτη εταιρεία με αξία 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 47% φέτος έως την Πέμπτη, εν μέσω ενός εκτεταμένου ράλι στις ελπίδες των επενδυτών ότι η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 17:53

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.