ενημέρωση 3:21, 23 July, 2024

Μόνο τα πλέον οικονομικά κινητά θα λέγονται Nokia, ξεκαθαρίζει η Microsoft

Μόνο τα πλέον οικονομικά κινητά θα λέγονται Nokia, ξεκαθαρίζει η Microsoft
To Nokia 130 είναι ένα κινητό τηλέφωνο κόστους 19 μόλις ευρώ.  
Ένα τηλέφωνο κόστους 19 ευρώ ανέφερε εκπρόσωπος της Microsoft ως ενδεικτικό των τηλεφώνων στα οποία θα διατηρήσει την επωνυμία Nokia η εταιρεία, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Nokia που της κόστισε 7,2 δισ. δολάρια. Τα smartphone Lumia θα συνδέονται στο εξής με το όνομα της Microsoft, ισχύουν όμως οι εγγυήσεις και η υποστήριξη όσων πουλήθηκαν ως Nokia Lumia.
 
Συγκεκριμένα, η κα Tuula Rytilä, επικεφαλής του τμήματος Marketing for Phones στην Microsoft δηλώνει στο υπό μετακόμιση blog Nokia Conversations, μιλάει για την μεταφορά της Nokia Devices & Services στην Microsoft. Ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων πως τα Lumia θα ονομάζονται πλέον Microsoft Lumia «που έχουν κάτι να προσφέρουν στον καθένα». Επίσης, διευκρινίζει πως τα Nokia Lumia που κυκλοφόρησαν πρόσφατα -Nokia Lumia 830 και Nokia Lumia 735/730- θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από την Microsoft και η εγγύησή τους παραμένει σε ισχύ.

Όσο για την επωνυμία Nokia, η κα Rytilä δηλώνει πως η Microsoft έχει εξασφαλίσει την άδεια για την χρήση της επωνυμίας για τα λεγόμενα entry-level phones, αναφέροντας ενδεικτικά το Nokia 130 που ανακοινώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014. Το Nokia 130 θα πωλείται 19 ευρώ (χωρίς φόρους και επιδοτήσεις) και είναι ικανό για αναπαραγωγή μουσικής επί 46 ώρες με μια φόρτιση ή 16 ώρες βίντεο και έρχεται με φακό, ραδιόφωνο και δυνατότητα φόρτισης μέσω USB.

Η Microsoft βρίσκεται στο στάδιο μεταφοράς των εξαγορασθέντων κεφαλαίων της Nokia Devices, στο οποίο εντάσσεται και η αλλαγή της επωνυμίας τους. Στις 21 Οκτωβρίου, η Nokia Ελλάδας γνωστοποίησε στους φίλους της σελίδας της στο Facebook ότι η σελίδα θα αλλάξει όνομα:
 
Nokia Ελλάδας
Τις επόμενες ημέρες θα λάβετε μήνυμα απευθείας από το Facebook ότι η αυτή σελίδα θα αλλάξει όνομα. Πρόκειται να γίνουμε Microsoft Lumia! Παρακολουθήστε το χρονολόγιο μας, σύντομα θα έχουμε περισσότερα νέα.


 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014 11:04

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.