ενημέρωση 1:35, 16 May, 2022

Μεντβέντεφ - Η Ουκρανία μετατράπηκε σε παιχνίδι στα χέρια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ

Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας θεωρεί ότι οι ενέργειες του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, πιθανότατα θα οδηγήσουν στην καταστροφή της χώρας.
 
Η Ουκρανία έχει πλέον μετατραπεί, ως έναν βαθμό, σε παιχνίδι στα χέρια του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών και χρησιμοποιείται ως εργαλείο γεωπολιτικής πίεσης στη Ρωσία και την Κίνα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του σε κορυφαία ρωσικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και το Sputnik.
 
Είπε, επίσης, ότι οι ενέργειες του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, πιθανότατα θα οδηγήσουν στην καταστροφή της χώρας.
 
«Δεν είμαι απογοητευμένος από τον Ζελένσκι. Δεν με απογοήτευσε με κανέναν τρόπο. Πιστεύω ότι κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος με το επίπεδο της εκπαίδευσής του, με το επίπεδο της επαγγελματικής του καταλληλότητας για τη θέση του Προέδρου της Ουκρανίας. Και, δυστυχώς για αυτόν, πιθανότατα, αυτό οδηγεί τελικά στην καταστροφή της ίδιας της Ουκρανίας», είπε ο Μεντβέντεφ, προσθέτοντας, ωστόσο, πως ελπίζει ότι η μείωση της έντασης στην Ουκρανία είναι πιθανή στο άμεσο μέλλον.
 
Ο Μεντβέντεφ ευελπιστεί ότι, τελικά, οι Ουκρανοί θα κουραστούν από τις τρέχουσες εντάσεις και θα πρέπει να εκλέξουν μια ηγεσία που θα ακολουθήσει μια πολιτική που θα στοχεύει σε ομαλές οικονομικές σχέσεις με τη Ρωσία, επιτυγχάνοντας μια λογική ισορροπία σε διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης της Κριμαίας ως τμήματος της Ρωσίας.
 
Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκε να κατονομάσει κάποιον Ουκρανό πολιτικό που θα επιδίωκε την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία, ο Μεντβέντεφ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, λέγοντας ότι αυτό είναι ανακριβές και απρόβλεπτο.
 
Υπενθύμισε επίσης την προηγούμενη παρατήρησή του ότι δεν έχει νόημα η διαπραγμάτευση με την τρέχουσα ηγεσία στην Ουκρανία λόγω του αντιρωσικού προσανατολισμού της. Ως παράδειγμα, ανέφερε τον μεροληπτικό νόμο για τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Ουκρανίας, καθώς και την αποτυχία εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ για το Ντονμπάς.
 
Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, δεν έχει νόημα να διαπραγματευόμαστε «με τέτοιους πολιτικούς που λένε ψέματα, δεν συμμορφώνονται με αποφάσεις, που λαμβάνουν αποφάσεις που στρέφονται εναντίον μέρους του πληθυσμού τους, που δεν συμμορφώνονται με καμία διεθνή υποχρέωση υπό αυτή την έννοια».
 
Επιπλέον, όταν ρωτήθηκε αν παραδέχεται την πιθανότητα μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ εάν η Ουκρανία αποφασίσει να ακολουθήσει τη στρατιωτική οδό σχετικά με το Ντονμπάς, ο Μεντβέντεφ είπε:
 
«Θα ήταν το πιο δραματικό και καταστροφικό σενάριο. Και απλά ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ».
 
Ο πολιτικός σημείωσε, τέλος, ότι κανείς δεν έχει αντιταχθεί ποτέ στην εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία.
 
«Κανείς δεν είχε ποτέ αντίρρηση για τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι Αμερικανοί είναι ήδη στο παιχνίδι, όπως λένε. Επηρεάζουν ενεργά τους Ουκρανούς, προσπαθούν ενεργά να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Από αυτή την άποψη, ας συμμετάσχουν ανοιχτά και να διεξάγουν κάποιου είδους διαπραγματεύσεις, να επηρεάζουν, να χρησιμοποιούν τα κανάλια επιρροής τους στην Ουκρανία», είπε ο Μεντβέντεφ, προσθέτοντας ότι «το κυριότερο είναι να εφαρμοστούν οι συμφωνίες του Μινσκ».
 
Ο Ρώσος αξιωματούχος κατέληξε ότι το πραγματικό πρόβλημα αφορά στην εφαρμογή των συμφωνιών, καθώς «στα λόγια, όλοι δηλώνουν προσήλωση σε αυτές τις συμφωνίες, και ακόμη και οι Ουκρανοί μιλούν γι' αυτό αλλά δεν κάνουν τίποτα».
Πηγή: sputnik
Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022 11:37

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.