ενημέρωση 3:19, 30 November, 2021

"τόπος συγκέντρωσης" - αγγίζει ελαφρά το σκωτσέζικο τοπίο για να επανασυνδέσει τους ντόπιους και το ποτάμι

βρέθηκε στις όχθες του ποταμού Νεσ, στο Ινβερνές της Σκωτίας, «ο τόπος συγκέντρωσης» από τη συνεργατική ομάδα sans façon και το KHBT επιδιώκει να φέρει πιο κοντά ανθρώπους, τέχνη, αρχιτεκτονική και φύση. το δημόσιο έργο τέχνης αγγίζει ελαφρά το σκωτσέζικο τοπίο, για να δημιουργήσει ένα νέο αρχιτεκτονικό ορόσημο, καθώς και ένα ιδανικό μέρος για αλληλεπίδραση και περισυλλογή. 

διαμορφωμένο ως μια σαρωτική καμπύλη, το κομμάτι επιπλέει εν μέρει πάνω από το νερό, συμμετέχοντας σε συνομιλία με τον εμβληματικό ποταμό και το φυσικό του περιβάλλον. η τοποθεσία, ο όγκος, καθώς και η ουσιαστικότητα του έργου είναι όλα ειδικά επιλεγμένα για να σχηματίσουν μια δομή που «συνδέει ξανά την πόλη με τον ποταμό, αναδεικνύοντας τις ιστορίες της, δημιουργώντας μια αίσθηση του τόπου και δημιουργώντας πρόσβαση σε το ποτάμι », όπως εξηγούν οι δημιουργοί. 

 

 

 

 

 

The Gathering Place lands in the Scottish landscape | Wallpaper*

Εκτός από τη δημιουργία ενός γλυπτού έργου στην περιοχή, ο «τόπος συγκέντρωσης» επανεξετάζει τον κοινωνικό ρόλο του ποταμού μέσα στον ιστό της πόλης και γιορτάζει τον ξεχωριστό χαρακτήρα του. η δομή περικυκλώνει ένα τμήμα του ποταμού κατά μήκος της άκρης του νερού, μεταβαίνοντας από έναν πάγκο, σε μια εξέδρα και τέλος, μια γέφυρα που ανοίγει προς την κατεύθυνση της λίμνης και πίσω προς το κάστρο και την καρδιά της πόλης. 

«το έργο με πολλούς τρόπους είναι ένα μνημείο για την κοινωνική και φυσική κληρονομιά του ποταμού, τόσο σημαντικό για τη διατήρηση και την προστασία. είναι ένας χώρος για να γιορτάσουμε την αίσθηση του τόπου, να αλληλεπιδράσουμε, να απολαύσουμε το θέατρο του ποταμού και ίσως να δούμε ξανά το οικείο », αναφέρει ο tristan surtees, του sans façon (βρείτε περισσότερα εδώ ). 

WATCH: Controversial new public artwork for Scotland, The Gathering Place,  unveiled in Inverness by Highland Council

το έργο τέχνης έχει διαμορφωθεί για να διατηρεί μια χαμηλή, οριζόντια παρουσία, έτσι ώστε να μην κυριαρχεί στο τοπίο εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι η ανεμπόδιστη θέα του ποταμού παραμένει στο επίκεντρο. οι σχεδιαστές επέλεξαν την πέτρα clashach ως το κύριο δομικό υλικό, για την ομορφιά της καθώς και τον τόπο προέλευσής της, αφού μπορεί να προέρχεται από την περιοχή, αναδεικνύοντας έτσι την έννοια της τοπικότητας και της κοινότητας, για άλλη μια φορά.

shefaly/Design thinking on Twitter

Δεδομένης της εγγύτητας του έργου τέχνης στον ποταμό και της ευαισθησίας του χώρου, οι καλλιτέχνες, οι μηχανικοί και η κατασκευαστική ομάδα συνεργάστηκαν στενά με το naturescot (πρώην σκωτσέζικη φυσική κληρονομιά), τον SEPA, το ιστορικό περιβάλλον της Σκωτίας, τη σκωτσέζικη δασοκομία και τη γη, καθώς και τον κίνδυνο πλημμύρας ομάδα διαχείρισης για να βεβαιωθεί ότι η δομή θα είναι σε θέση να αντέξει τη χρήση και τα καιρικά φαινόμενα με ελάχιστο ή καθόλου αντίκτυπο στην άγρια ​​ζωή, τους φυσικούς βιότοπους ή τα δέντρα.

το έργο υλοποιήθηκε με τη βοήθεια κατασκευαστών της εταιρείας Simpsons με έδρα την ομορφιά, οι οποίοι ανέλαβαν την κατασκευή και των ανθρώπων της inverness που συμμετείχαν πραγματικά στη διαδικασία σχεδιασμού.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 10:01

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.