ενημέρωση 3:21, 23 July, 2024

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους εταίρους τους, θα παράσχουν στην Ουκρανία πρόσθετα συστήματα αεράμυνας

Περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια θα διατεθούν για την ενίσχυση των ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας

Μόσχα. 10 Ιουλίου. INTERFAX.RU - Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους σκοπεύουν να παράσχουν στην Ουκρανία πρόσθετες δυνατότητες αεράμυνας, σύμφωνα με κοινή δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, του Ολλανδού πρωθυπουργού Ντικ Σοφ, του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, της Ιταλικής πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και του Ρουμάνου Πρόεδρος Κλάους Ιωάννης.

«Σήμερα ανακοινώνουμε ότι παρέχουμε συλλογικά στην Ουκρανία πρόσθετα στρατηγικά συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων μπαταριών Patriot που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τη Ρουμανία, που παρέχονται από την Ολλανδία και άλλους εταίρους πρόσθετο σύστημα SAMP-T που δώρισε η Ιταλία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Επιπλέον, τους επόμενους μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι σκοπεύουν να παράσχουν στην Ουκρανία δεκάδες τακτικά συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων NASAM, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS και Gepard.

«Αυτά τα συστήματα θα επεκτείνουν περαιτέρω και θα ενισχύσουν το σύστημα αεράμυνας της Ουκρανίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν επίσης να παράσχουν στην Ουκρανία εκατοντάδες επιπλέον συστήματα αναχαίτισης αντιαεροπορικών πυραύλων μέσα στον επόμενο χρόνο.

«Καθώς ενισχύουμε την αεροπορική άμυνα της Ουκρανίας, είμαστε ευγνώμονες στον συνασπισμό περισσότερων από 50 χωρών που συνεχίζει να παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία, καθώς και στην πρωτοβουλία Άμεσης Δράσης Αεράμυνας, όπου οι εταίροι έχουν υποσχεθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε υποστήριξη αεράμυνας. Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναφέρεται επίσης ότι το ΝΑΤΟ συνεργάζεται με το Κίεβο για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης αρχιτεκτονικής αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας συμβατής με το ΝΑΤΟ.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 07:01

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.