ενημέρωση 3:21, 23 July, 2024

Σπάνια πλάνα από τη δοκιμή βομβών σκυροδέματος του νέου Su-30 δόθηκε στη δημοσιότητα

Το μαχητικό έλαβε νέα όπλα και ραντάρ, με τη βοήθεια των οποίων οι Ρώσοι πιλότοι μπορούν εύκολα να αντισταθούν στα συστήματα αεράμυνας Patriot.

Το μαχητικό Su-30SM2 εξωτερικά δεν διακρίνεται από τον προκάτοχό του, το Su-30SM - όλες οι διαφορές βρίσκονται στο εσωτερικό. Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με νέα όπλα και ραντάρ. Ο επικεφαλής σχεδιαστής του προγράμματος Su-30, Oleg Pankov, δήλωσε στο Military Acceptance.

«Πρώτον, (διαφέρει. - Εκδ.) στα όπλα. Χρησιμοποιεί ενσωματωμένα όπλα μεγάλης εμβέλειας - σχεδόν ό,τι έχει τώρα η Ρωσική Ομοσπονδία χρησιμοποιείται σε αυτό», είπε ο Pankov.

Η «Στρατιωτική Αποδοχή» έχει στη διάθεσή της σπάνια πλάνα από δοκιμές ενός από τα σύγχρονα όπλα αεροσκαφών - βόμβες σκυροδέματος. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι μετά την πτώση δεν εκρήγνυνται αμέσως. «Δαγκώνουν» στο έδαφος και εκρήγνυνται μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

«Η δεύτερη διαφορά είναι ότι τα χαρακτηριστικά του ραντάρ έχουν αλλάξει σημαντικά. Χρειαζόμαστε ανίχνευση και παρακολούθηση μεγάλης εμβέλειας. Έχουμε σχεδόν διπλασιάσει το εύρος ανίχνευσης σε σύγκριση με το Su-30SM. Τόσο εναντίον επίγειων στόχων όσο και εναντίον εναέριων στόχων», είπε ο Πάνκοφ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιαστή, μία από τις στρατιωτικές μονάδες, τρεις ημέρες μετά την παραλαβή του νέου αεροσκάφους, μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τα όπλα ραντάρ για να χτυπήσει το αμερικανικής κατασκευής σύστημα αεράμυνας Patriot.

Δείτε το νέο επεισόδιο της εκπομπής «Στρατιωτική Αποδοχή. Su-30SM2. Εργασία στη ζώνη NWO» στην ιστοσελίδα μας. Θα μάθετε πώς οι Ρώσοι πιλότοι αποφεύγουν τα εχθρικά συστήματα αεράμυνας και τι όπλα έχουν στη διάθεσή τους.

Πηγή: zvezda

 

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 08 Ιουλίου 2024 06:22

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.