ενημέρωση 1:35, 16 May, 2022

Bούβαλοι χαλαρώνουν και απολαμβάνουν θεραπεία σπα σε θερμές πηγές στην Τουρκία

Βούβαλοι και άλογα βρίσκουν καταφύγιο από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, κάνοντας μπάνιο στα νερά μιας θερμής πηγής στην Τουρκία.
 
Κοπάδια βουβάλων και άλογα που βόσκουν κοντά στον οικισμό Μπουντακλί στην ανατολική Τουρκία όπου οι θερμοκρασίες πέφτουν στους μείον 20 βαθμούς Κελσίου τον χειμώνα, χαλαρώνουν σε μια θερμή λίμνη.
 
Οι νεαροί βοσκοί μεταφέρουν τους βούβαλους και τα άλογά τους μέσα από το χιονισμένο τοπίο προς τη μικρή λίμνη όπου τα ζώα κάνουν μπάνιο για αρκετές ώρες.
 
Οι θερμές πηγές φτάνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη δερματικών παθήσεων και, παράλληλα, να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος.
 
«Όταν μένουν πολύ καιρό στο σπίτι, λερώνονται στον αχυρώνα και οι αποδόσεις τους στο γάλα μειώνονται. Όταν έρχονται εδώ, καθαρίζονται, χαλαρώνουν. Εδώ ο καιρός είναι απλά δροσερός, τους αρέσει» αναφέρει ένας βοσκός.
 
Η κύρια πηγή εισοδήματος των κατοίκων της περιοχής Γκουρομάκ είναι η κτηνοτροφία και η διατήρηση της υγείας και της ευτυχίας των ζώων είναι μια σημαντική υπόθεση.
 
Οι ντόπιοι τουρίστες απολαμβάνουν, επίσης, το μπάνιο τους στα ιαματικά νερά, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση ρευματικών και δερματικών παθήσεων.

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022 11:30

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.