ενημέρωση 1:43, 27 October, 2021

Χρυσοχοΐδης κατά Θεοδωρικάκου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

Υπόγειος πόλεμος φαίνεται ότι μαίνεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ του πρώην υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του νυν Τάκη Θεοδωρικάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο Θεοδωρικάκος, μετά το δραματικό επεισόδιο στο Πέραμα που κατέληξε στο θάνατο του 18χρονου Ρομά Νίκο Σαμπάνη από σφαίρες ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, διώχνει από τη θέση του τον διοικητή της Αμεσης Δράσης Κωνσταντίνο Κουτσοβίτη.

Το ερώτημα είναι γιατί προχωρά σε αυτή την κίνηση ο υπουργός. Γιατί δεν υπάκουσαν οι άνδρες της ΔΙΑΣ στην εντολή να σταματήσουν την καταδίωξη, γιατί δόθηκε η εντολή να σταματήσουν την καταδίωξη ή γιατί ο διοικητής είναι άνθρωπος του τέως υπουργού.

Πηγή: documento

Το ύστατο χαίρε στην Φώφη Γεννηματά – Συγκλόνισαν οι επικήδειοι των παιδιών της

Σε κλίμα βουβής συγκίνησης είπαν το τελευταίο «αντίο» στην προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματα η οικογένεια της, συγγενείς, φίλοι, πλήθος κόσμου, αλλά και σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία οι οποίοι βρέθηκαν στη Μητρόπολη.

Τους επικήδειους στο τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά εκφώνησαν τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά Γιώργος, Κατερίνα και Αιμιλία και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο γραμματέας και εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Συγκλόνισε με τα λόγια της η μεγαλύτερη της κόρη, Αιμιλία Γεννηματά: «Στις τελευταίες μας κουβέντες μου είπες “1,2,3 πάμε”. Και μου έδωσες τα χέρια σου για να σηκωθείς. Έτσι έφυγες, όρθια και με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σε μια μαχήτρια. Δεν λύγισες, δεν ηττήθηκες. Μια μάχη που δεν παραδίδεις τα όπλα είναι μια μάχη κερδισμένη. Το χέρι χτυούσες στο τραπέζι.

Το χέρι το χτύπησες πολλές φορές σαν κορίτσι, γυναίκα, μητέρα και δκέρδσες. Δεν ήταν ποτέ σκληρό, ήταν απαλό και γεμάτο ανιδιοτέλεια. Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή, αλλά και ασπίδα δυνατή σαν εσένα. Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας, το χαμόγελό σου, το χάδι σου, το φάμιλι που έλεγες όταν έμπαινες στο σπίτι και κυρίως το ζειμπε΄κικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα απ’ όλους, αλλά και οδηγός για μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαμόγελο, αλήθεια, αξιοπρέπεια και ελπίδα, αυτά μας έμαθες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε».

Ο επικήδειος του Γιώργου Γεννηματά: «Αγαπημένη μου μητέρα, είμαστε όλοι εδώ οι άνθρωποι που σε αγαπάμε. Όλες τις μάχες που έδωσες τις έδωσες παλικαρίσια. Ήσουν αγωνίστρια της ζωής για την ζωή. Έγινες υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους κάτι που επιβεβαιώνει η απόφαση της Πολιτείας για την δημιουργία προγράμματος για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού με το όνομά σου. Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα και η σχέση με τον πατέρα μας αλλά και ο δεσμός με την θεία μας την Μαίρη ήταν παράδειγμα αδελφικής αγάπης. Με την αποχώρησή του νόμιζα ότι θα έφευγαν μαζί και οι ελπίδες μου και τώρα πιστεύω ακόμα περισσότερο στον άνθρωπο όπως έλεγες. Η οικογένεια ήταν για σένα όλη σου η ζωή. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει, για να μας κρατήσεις στην αγκαλιά. Είμαι σίγουρος ότι θα μας κοιτάς με χαμόγελο πάνω εκεί από τα σύννεφα».

O επικήδειος της Κατερίνας Γεννηματά: «Ήσουν και θα είσαι ο άνθρωπος που θαυμάζω πιο πολύ. Είμαι περήφανη για σένα, είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μου λείψει το χάδι σου», ήταν τα λόγια της μικρής κόρης της Φώφης Γεννηματά, Κατερίνας.

  • Κατηγορία BLOGS
  • 0