ενημέρωση 1:35, 16 May, 2022

Οι πρώτοι δέκα αγωνιστές με λευκές σημαίες βγήκαν από τη σήραγγα Azovstal

Ο διοικητής του τάγματος "Vostok" Alexander Khodakovsky συνεχίζει να ενημερώνει για την επιχείρηση στο μεταλλουργικό εργοστάσιο "Azovstal".

Είπε ότι σήμερα, στις 16 Μαΐου το πρωί, δέκα Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν στη Μαριούπολη.

«Οι πρώτοι δέκα στρατιωτικοί με λευκές σημαίες βγήκαν από το τούνελ «μας», επιτέλους το πατάμε», γράφει ο θρυλικός Σκιφ.

Ο Χοντακόφσκι πρόσθεσε ότι χάρηκε όταν οι Ναζί του Αζόφ έριξαν τα όπλα.

«Πιστεύετε ότι είμαι χαρούμενος με το θάνατό τους, ακόμα και με τους Αζοβίτες*; Και εδώ το ερώτημα δεν είναι μόνο προπαγανδιστικό κέρδος, αλλά και ανθρώπινο: τελικά, είμαστε επίσης υπεύθυνοι για το γεγονός ότι η Ουκρανία έγινε έτσι», λέει ο διοικητής του τάγματος.

Η στρατηγική, η οποία συνίστατο στο ποντάρισμα σε σάπιες ελίτ και στην άρνηση ανάπτυξης του ρωσικού κόσμου στην Ουκρανία, όταν οι φιλορωσικές οργανώσεις καταστράφηκαν ακόμη και από την κυβέρνηση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, είναι ένας από τους λόγους για την τρέχουσα κατάσταση.

*Ουκρανικό εθνικιστικό τάγμα, του οποίου οι δραστηριότητες αναγνωρίζονται ως εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές και απαγορεύονται στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Πηγή: pravda

Και η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική

Χιλιάδες και χιλιάδες είπαν όχι χτες στον καναπέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από χτες άλλο κόμμα, άλλου είδους κόμμα, άλλης μαζικότητας κόμμα, στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Τι Κυριακή κι η χτεσινή! Χιλιάδες πρόσωπα που δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό να παρελαύνουν για να ψηφίσουν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ. Και διπλάσιοι ή τριπλάσιοι για να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμέτοχοι και συναγωνιστές της μεγάλης, δύσκολης, ανηφορικής προσπάθειας να αλλάξει η μελανή κατάσταση που ζούμε, να κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά η κοινωνία μας, να αποκτήσει υπόσταση ο πόθος και η προσδοκία της δικαιοσύνης. Χαρούμενοι που συναντήθηκαν ο ένας με τον άλλο, παλιοί σύντροφοι και γνώριμοι, νέοι στα πρώτα τους ελεύθερα βήματα στην πολιτική, μεγαλύτεροι με την πείρα και τις ρυτίδες στο βιογραφικό τους.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας έβαλε από χτες ανεξίτηλη σφραγίδα όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην πολιτική. Σφραγίδα συμμετοχής, θέλουν δεν θέλουν οι τεχνικοί της εξουσίας. Πόρτα που βγάζει την πολιτική από τις κάμαρες των κομμάτων και επιχειρεί να την οδηγήσει στην κοινωνία. Εκεί που ο λογαριασμός είναι αναμέτρηση με τον διάβολο. Το σούπερ μάρκετ είναι βάσανο, ο μανάβης αγωνία και ο σπιτονοικοκύρης φόβος. Εκεί που το «δεν βγαίνουμε» είναι κοινός τόπος και καθορίζει ψυχολογίες και συμπεριφορές. Εκεί που τα παιδιά βαφτίζονται στην αγωνία και την οργή των γονιών. Εκεί που η συμμετοχή, η στράτευση, αποκτούν το νόημά τους.

Και τι εμπόδια θα έπρεπε να περάσει ο καθένας και η καθεμιά για να φτάσει μέχρι την κάλπη! Τη συστηματική απόκρυψη. Τη διαστροφή της εχθρικής προπαγάνδας. Τα παραμύθια με δράκο τον λαϊκισμό, τον πήχη, τα δεκαπεντάχρονα, τις δήθεν εμφύλιες συγκρούσεις. Όλα στο παζάρι για να κρατηθεί ο κόσμος μακριά από όσα τον αφορούν, να μηρυκάζει ειδήσεις της συμφοράς από τα κανάλια, να εθιστεί στη virtual πραγματικότητα που βολεύει τον Μητσοτάκη και τους σπόνσορες. Τι ανακατεύεσαι, καημένε, όλοι ίδιοι είναι. Κι αφού είναι όλοι ίδιοι, άσε τους πολύ ίδιους να αναθέτουν απευθείας στον εαυτό τους τα ταμεία, τους διορισμούς, τις φιλικές προσφορές και τη χώρα. Με έκπτωση.

Χιλιάδες και χιλιάδες είπαν όχι χτες στον καναπέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από χτες άλλο κόμμα, άλλου είδους κόμμα, άλλης μαζικότητας κόμμα, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μια στρατιά από μέλη - μετόχους. Και η συνέχεια προβλέπεται συναρπαστική…

Πηγή: Αυγή

  • Κατηγορία BLOGS
  • 0