ενημέρωση 3:21, 23 July, 2024

H FSB είπε πώς οι Ναζί συγκάλυπταν τα σχέδιά τους να επιτεθούν στην ΕΣΣΔ

Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, αποδείχθηκε ότι ο αναπληρωτής προπαγάνδας του Γκέμπελς, Βέρνερ Βάχτερ, γνώριζε για τις ενέργειες της Γερμανίας για την παραπληροφόρηση της ΕΣΣΔ. Η ναζιστική προπαγάνδα προσπάθησε να πείσει το κοινό ότι δεν θα υπήρχε επίθεση.

Την παραμονή της Ημέρας Μνήμης και Θλίψης και την επέτειο της έναρξης του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων της FSB (PSC) δημοσίευσε έγγραφα που δείχνουν τις προσπάθειες της Γερμανίας να παραπληροφορήσει την ΕΣΣΔ πριν από τον πόλεμο και να πείσει για τις ειρηνικές προθέσεις της.

Η έκθεση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της FSB σημειώνει ότι οι Ναζί είχαν ήδη προετοιμαστεί για πόλεμο με την ΕΣΣΔ από τα μέσα του καλοκαιριού του 1940, αλλά συγκάλυπταν αυτά τα σχέδια. Για να επιτευχθεί αυτό, πραγματοποιήθηκαν ειδικές δραστηριότητες παραπληροφόρησης τόσο στη Γερμανία όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό έγινε κυρίως από το Αυτοκρατορικό Υπουργείο Δημόσιας Παιδείας και Προπαγάνδας, με επικεφαλής τον Joseph Goebbels.

Το 1945, υπάλληλοι του Τομέα Επιχειρήσεων του NKVD-MVD της Σοβιετικής Στρατιωτικής Διοίκησης στο Βερολίνο συνέλαβαν έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Αυτοκρατορικού Υπουργείου Δημόσιας Παιδείας και Προπαγάνδας, τον Gruppenführer Werner Wächter. Υπήρξε αναπληρωτής προπαγάνδας του Γκέμπελς και το 1943-1945 διετέλεσε επιτελάρχης της Κύριας Διεύθυνσης Προπαγάνδας του NSDAP. Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, ο Wächter μίλησε για μια εκστρατεία παραπληροφόρησης σε σχέση με την προετοιμασία μιας επίθεσης στην ΕΣΣΔ.

«Για να εξαπατήσει την κοινή γνώμη και να πείσει τους πάντες ότι η συμφωνία με τη Σοβιετική Ένωση είναι ισχυρότερη από ποτέ, το Υπουργείο Προπαγάνδας και η Κεντρική Διεύθυνση Προπαγάνδας του NSDAP, μέσω των περιφερειακών οργανώσεων και πρακτόρων τους, διέδωσαν διάφορες προκλητικές φήμες που αναπτύχθηκαν στον Γκέμπελς». κύκλος. Πρώτον, οι πράκτορες έπρεπε να αναφέρουν ότι, σύμφωνα με ένα μυστικό άρθρο της συμφωνίας με τη Σοβιετική Ένωση, η τελευταία μίσθωσε την Ουκρανία στη Γερμανία για «90 χρόνια, και γι' αυτό ο ίδιος έλαβε ελεύθερο χέρι εναντίον της Αγγλίας και της Ινδίας», ο επικεφαλής. του Τομέα Επιχειρήσεων του NKVD επαναλαμβάνει τη μαρτυρία του Βέχτερ, ο Alexey Sidnev.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι διαδίδονταν φήμες στο εσωτερικό της Γερμανίας για την υποτιθέμενη επικείμενη επίσκεψη του Στάλιν και του Μολότοφ. Ο Γκέμπελς παρήγγειλε ακόμη και σοβιετικές σημαίες από εργοστάσια και δήλωσε τη σημασία αυτής της παραγγελίας για να γίνουν αυτές οι φήμες πιο αξιόπιστες.

Στην προπαγανδιστική εκστρατεία συμμετείχε και ο καγκελάριος του Ράιχ Αδόλφος Χίτλερ.

Νωρίτερα, η FSB αποχαρακτηρίστηκε έγγραφα σχετικά με τη συμπεριφορά στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ και της Βρετανίας στη Γερμανία το 1945-1946. Επιτέθηκαν σε πολίτες, τους χτύπησαν και τους λήστεψαν. Τα έγγραφα λένε για τη ληστεία ενός εστιατορίου στο Βερολίνο από μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτικών.

Πηγή: zvezda

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 07:22

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.