ενημέρωση 1:35, 16 May, 2022

Οι προγραμματιστές εξηγούν γιατί το Sputnik V φαίνεται να είναι καλύτερο στην αντιμετώπιση του Omicron από την Pfizer

Το ρωσικό τρύπημα σχεδιάστηκε αρχικά για την αντιμετώπιση πιθανών μεταλλάξεων του ιού

Ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya της Μόσχας, που δημιούργησε το εμβόλιο Sputnik V Covid-19, και το αφεντικό του ταμείου που χρηματοδότησε την ανάπτυξή του, μίλησαν στο RT για μια νέα μελέτη που έδειξε ότι το εμβόλιο είναι πολύ περισσότερο αποτελεσματική έναντι της παραλλαγής Omicron από τη γερμανοαμερικανική φόρμουλα Pfizer.

Μια συγκριτική ιταλο-ρωσική εφημερίδα, που δημοσιεύτηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αποκάλυψε ότι ο Sputnik V ήταν 2,6 φορές καλύτερος στην αντιμετώπιση του Omicron από τη δημοφιλή δυτική εναλλακτική.

Το Sputnik V έδειξε πάνω από οκτώ φορές μείωση της δραστηριότητας εξουδετέρωσης του ιού έναντι του νέου υπερμεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού, σε αντίθεση με 21,4 φορές πτώση για το εμβόλιο Pfizer, σύμφωνα με τη μελέτη του ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Lazzaro Spallanzani. Ασθένειες και το προαναφερθέν Κέντρο Gamaleya. Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι το Sputnik Light, μια έκδοση του προϊόντος με μία λήψη, παρείχε σημαντικά αυξημένη δραστηριότητα εξουδετέρωσης του ιού κατά του Omicron όταν χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό.

Τα εμβόλια Sputnik V και Pfizer πρόσφεραν σχεδόν εξίσου ισχυρή προστασία έναντι του αρχικού Covid-19, αλλά το ρωσικό εμβόλιο αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό έναντι της νέας έκδοσης επειδή «παρέχει ένα ευρύτερο φάσμα αντισωμάτων εξουδετέρωσης του ιού για διάφορες μεταβαλλόμενες παραλλαγές του κορωνοϊός, ο οποίος θα συνεχίσει να εμφανίζεται στο μέλλον» , δήλωσε στο RT ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Κέντρου Gamaleya.

Οι ειδικοί του εξέταζαν πιθανές μεταλλάξεις του ιού από την αρχή και οι προειδοποιήσεις τους ελήφθησαν υπόψη στο σχεδιασμό του Sputnik V, επεσήμανε ο Gintsburg. «Εν τω μεταξύ, τα εμβόλια mRNA [όπως η Pfizer] αναπτύχθηκαν για να παρέχουν μόνο υψηλή προστασία έναντι του [πρωτότυπου] στελέχους Wuhan του Covid-19 και σχετικών παραλλαγών αντιγόνου».

Η εργαστηριακή έρευνα, που διεξήχθη από τους Ιταλούς και Ρώσους ιολόγους, ήταν «πολύ αντιπροσωπευτική και πειστική, αλλά εναπόκειται στους γιατρούς στην πρώτη γραμμή να διακρίνουν τα i»  , πρόσθεσε. Σε περίπου μια εβδομάδα, οι Ρώσοι αξιωματούχοι των μέσων ενημέρωσης θα μοιραστούν τον αριθμό των παραληπτών του Sputnik V που έχουν νοσηλευτεί στο Omicron. Οι αρχικές αναφορές υποδηλώνουν ότι κανένας από αυτούς δεν έχει απαιτήσει ενδονοσοκομειακή περίθαλψη μέχρι στιγμής και «ας ελπίσουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί» , πρόσθεσε.

Η δημοσίευση της έρευνας, που αποκαλύπτει την ανωτερότητα του Sputnik έναντι της Pfizer έναντι της Omicron, δεν ήταν επίθεση στον αντίπαλο, τον Kirill Dmitriev, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), το οποίο χρηματοδότησε την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου. και τώρα επιβλέπει τη διανομή του, επέμεινε.

«Δεν είναι ένα ανταγωνιστικό μήνυμα – είναι ένα μήνυμα συνεργασίας», είπε ο Ντμίτριεφ. «Πιστεύουμε ότι οι βολές του Sputnik και της Pfizer θα λειτουργήσουν καλά μαζί» , επεσήμανε, προσθέτοντας ότι η αμερικανική φόρμουλα συμπεριλήφθηκε στη μελέτη απλώς για αναφορά - επειδή είχε «αρκετά καλά αποτελέσματα» έναντι της Omicron. 

Η Ρωσία προσφέρει το Sputnik Light μίας βολής ως καθολικό ενισχυτικό σε πολλά άλλα εμβόλια για την ενίσχυση και την παράταση της ανοσολογικής απόκρισης στο Omicron, επεσήμανε το αφεντικό του RDIF.

Σύμφωνα με τον Gintsburg, όσοι επανεμβολιάστηκαν με Sputnik Light είχαν 100% προστασία από τη νέα παραλλαγή τρεις μήνες μετά τις βολές τους.

Παρά το γεγονός ότι διαθέτει υψηλή αποτελεσματικότητα και παρέχεται σε περισσότερες από 70 χώρες, το Sputnik V εξακολουθεί να στερείται έγκρισης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τον φύλακα της ΕΕ, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

Αλλά ο Ντμίτριεφ ήλπιζε ότι αφού η μελέτη - στην οποία συμμετείχε το Ινστιτούτο Spallanzani, το οποίο είναι «το κορυφαίο ινστιτούτο ιών στην Ιταλία» - απέδειξε ότι είναι τόσο αποτελεσματική έναντι της Omicron, «οι ρυθμιστικές αρχές θα αναγνωρίσουν τώρα την υπόσχεση του Sputnik».

Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να υπονομευτεί το ρωσικό χτύπημα στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, αλλά «πρέπει να ακούμε την επιστήμη. και η επιστήμη είναι ξεκάθαρη: το Sputnik είναι το καλύτερο εμβόλιο κατά του Omicron» , επέμεινε.

Πηγή: RT

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 09:45

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.