ενημέρωση 3:21, 23 July, 2024

Ουκρανία - χτύπημα της Ρωσίας καταστρέφει τέσσερις εκτοξευτές HIMARS, 35 ξένο προσωπικό

Η ομάδα μάχης της Ρωσίας Βορράς προκάλεσε περίπου 310 απώλειες στον ουκρανικό στρατό στην περιοχή ευθύνης του την τελευταία ημέρα, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας

ΜΟΣΧΑ, 9 Ιουλίου. /TASS/. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τέσσερις αμερικανικής κατασκευής εκτοξευτές πυραύλων HIMARS και έως και 35 ξένους ειδικούς που εξυπηρετούν αυτά τα συστήματα σε ένα χτύπημα ακριβείας την τελευταία ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν ένα μαζικό χτύπημα με όπλα ακριβείας εναντίον πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών HIMARS κατασκευής ΗΠΑ που προετοιμάστηκαν για να πραγματοποιήσουν χτυπήματα στο έδαφος της Κριμαίας, καθώς και εναντίον του τόπου συνάντησης μιας ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης. Οι στόχοι Το χτύπημα κατέστρεψε τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων HIMARS, κατασκευής ΗΠΑ και έως και 35 ξένους ειδικούς που εξυπηρετούσαν αυτά τα συστήματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Η ομάδα μάχης της Ρωσίας Βορράς χτυπά τέσσερις ουκρανικές ταξιαρχίες την περασμένη ημέρα

Η Ρωσική Ομάδα Μάχης Βορράς προκάλεσε απώλειες σε τέσσερις ταξιαρχίες ουκρανικού στρατού στην περιοχή ευθύνης της την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.

«Μονάδες μάχης του Βορρά έπληξαν ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό του 57ου μηχανοκίνητου πεζικού του ουκρανικού στρατού, της 92ης επίθεσης, της 82ης αεροπορικής επίθεσης και της 13ης ταξιαρχίας της Εθνικής Φρουράς σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Volchansk, Tsirkuny και Liptsy στην περιοχή Kharkov», ανέφερε το υπουργείο.

Η ομάδα μάχης της Ρωσίας Βορράς αποκρούει εννέα ουκρανικές αντεπιθέσεις την περασμένη ημέρα

Η ομάδα μάχης της Ρωσίας Βορράς απέκρουσε εννέα αντεπιθέσεις του ουκρανικού στρατού την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, οι μονάδες του Battlegroup North «απέκρουσαν εννέα αντεπιθέσεις από ομάδες επίθεσης της 36ης ταξιαρχίας πεζικού και 17ης Εθνικής Φρουράς του ουκρανικού στρατού και της ταξιαρχίας επίθεσης Lyut του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας», ανέφερε το υπουργείο.

Το Battlegroup North της Ρωσίας προκάλεσε 310 απώλειες στον ουκρανικό στρατό την περασμένη ημέρα

Η ομάδα μάχης της Ρωσίας Βορράς προκάλεσε περίπου 310 απώλειες στον ουκρανικό στρατό στην περιοχή ευθύνης του την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.

«Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε 310 άτομα προσωπικό, τρία μηχανοκίνητα οχήματα, δύο αμερικανικής κατασκευής οβίδες M777 των 155 χιλιοστών και ένα οβιδοβόλο D-30 των 122 χιλιοστών», ανέφερε το υπουργείο.

Το Battlegroup West της Ρωσίας παίρνει καλύτερες θέσεις την προηγούμενη ημέρα

Η ομάδα μάχης της Ρωσίας στη Δύση προχώρησε σε καλύτερες θέσεις και προκάλεσε περίπου 420 απώλειες στον ουκρανικό στρατό στην περιοχή ευθύνης του την τελευταία ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.

«Οι μονάδες της Δυτικής Ομάδας Μάχης κέρδισαν πιο πλεονεκτικές θέσεις και προκάλεσαν απώλειες σε σχηματισμούς της 21ης, 63ης, 66ης και 115ης μηχανοποιημένης, 103ης και 110ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Berestovoye στην Περιφέρεια Kharkov, στο Makevoher the Dinka και Η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ και το Τόρσκογιε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ απέκρουσαν επίθεση από μια ομάδα επίθεσης της 144ης ταξιαρχίας πεζικού του ουκρανικού στρατού», ανέφερε το υπουργείο.

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού σε αυτήν την περιοχή της πρώτης γραμμής τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθαν σε 420 άτομα προσωπικό, ένα τανκ και τέσσερα φορτηγά, διευκρίνισε.

Σε πυρά με αντιμπαταρίες, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο αυτοκινούμενα πυροβολικά Krab 155 mm, 155 mm M777 και 155 mm M198 αμερικανικής κατασκευής, ένα μηχανοκίνητο σύστημα πυροβολικού Gvozdika 122 mm, τρία 122 mm AnHowitzer-N-3 Σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου και τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού, ανέφερε.

Το Battlegroup South της Ρωσίας προκάλεσε 770 απώλειες στον ουκρανικό στρατό την περασμένη ημέρα

Η ομάδα μάχης Νότιας Ρωσίας προκάλεσε περίπου 770 απώλειες στον ουκρανικό στρατό και κατέστρεψε ένα εχθρικό άρμα στην περιοχή ευθύνης της την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.

«Οι μονάδες μάχης Νότιας βελτίωσαν τις θέσεις τους προς τα εμπρός άκρα και προκάλεσαν ζημιές στο ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό των 54ου, 72ου και 93ου μηχανοκίνητου πεζικού, 56ου μηχανοκίνητου πεζικού, 10ης ορεινής επίθεσης, 46ης αεροπορικής και 79ης ταξιαρχίας αεροπορικής επίθεσης του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Snoye. Grigorovka, Kurdyumovka, Maksimilyanovka, Katerinovka και Ostrovskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ απέκρουσαν μια αντεπίθεση από μια ομάδα επίθεσης του 214ου χωριστού τάγματος του ουκρανικού στρατού», ανέφερε το υπουργείο.

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού σε αυτήν την περιοχή της πρώτης γραμμής το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 770 άτομα προσωπικό, ένα άρμα μάχης, ένα αμερικανικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού M113, ένα αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένο όχημα μάχης Humvee και 14 μηχανοκίνητα οχήματα, διευκρίνισε.

Σε πυρά αντιμπαταριών, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν ένα αυτοπροωθούμενο σύστημα πυροβολικού Braveheart 155 mm, δύο οβίδες FH70 155 mm, μια αμερικανικής κατασκευής οβίδα M777 των 155 mm, δύο οβίδες D-20 των 152 mm, ένα αεροσκάφος τύπου Msta 152 mm, Ο οβιδοβόλος D-30 των 122 χλστ., ένα αυτοπροωθούμενο πυροβόλο όπλο Nona των 120 χλστ., ένα οβιδοβόλο M119 των 105 χλστ. αμερικανικής κατασκευής και ένα οβιδοβόλο L119 των 105 χλστ. βρετανικής κατασκευής, ανέφερε το υπουργείο.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν έναν σταθμό ηλεκτρονικού πολέμου Nota και πέντε αποθήκες πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού, ανέφερε.

Τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν την κοινότητα Yasnobrodovka στο DPR την περασμένη ημέρα

Τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν την κοινότητα Yasnobrodovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ (DPR) την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.

«Οι μονάδες του Κέντρου Ομάδων Μάχης απελευθέρωσαν τον οικισμό Yasnobrodovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ ως αποτέλεσμα ενεργών επιχειρήσεων και βελτίωσαν την τακτική τους θέση», ανέφερε το υπουργείο.

Το Κέντρο Μάχης της Ρωσίας προκάλεσε πάνω από 420 απώλειες στον ουκρανικό στρατό την περασμένη ημέρα

Το Κέντρο Μάχης της Ρωσίας προκάλεσε περισσότερες από 420 απώλειες στον ουκρανικό στρατό στην περιοχή ευθύνης του την τελευταία ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.

Οι μονάδες του Κέντρου Μάχης «προκάλεσαν απώλειες σε σχηματισμούς της 31ης, 32ης και 110ης μηχανοκίνητης και 59ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού του ουκρανικού στρατού και του 132ου τάγματος αναγνώρισης σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Krasnoarmeisk, Mirolyubvka, το Λαϊκό Ρεπουμπλικία του Ντονοϊμπόβκα και του Τίμοροφε. Αυτοί απέκρουσε πέντε αντεπιθέσεις από ομάδες εφόδου της 41ης και 47ης μηχανοκίνητης, 68ης Jaeger και 95ης ταξιαρχίας αεροπορικής επίθεσης του ουκρανικού στρατού», ανέφερε το υπουργείο.

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού σε αυτήν την περιοχή της πρώτης γραμμής το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε περισσότερους από 420 άτομα προσωπικό, ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης, τέσσερα μηχανοκίνητα οχήματα, δύο οβίδες D-30 των 122 mm και ένα αντιαρματικό πυροβόλο όπλο Rapira των 100 mm, διευκρίνισε.

Η ομάδα μάχης της Ρωσίας στην Ανατολή αποκρούει τρεις ουκρανικές επιθέσεις την περασμένη ημέρα

Η Ομάδα Μάχης της Ρωσίας στην Ανατολή απέκρουσε τρεις επιθέσεις ουκρανικού στρατού και προκάλεσε περίπου 150 απώλειες σε εχθρικά στρατεύματα στην περιοχή ευθύνης της την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.

«Οι μονάδες της Ανατολικής ομάδας μάχης κέρδισαν πιο πλεονεκτικές θέσεις και προκάλεσαν ζημιές στο ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της 48ης επίθεσης του ουκρανικού στρατού, της 123ης και 128ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Makarovka, Prechistovka, Storozhevoye και Velikaya Novosyolnoy στη Δημοκρατία του Ντόνετσκ και το Λαό του Ντόνετσκ. στην περιοχή Zaporozhye απέκρουσαν τρεις επιθέσεις από ομάδες επίθεσης του 58ου μηχανοκίνητου πεζικού του ουκρανικού στρατού και της 108ης εδαφικής άμυνας», ανέφερε το υπουργείο.

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού σε αυτήν την περιοχή της πρώτης γραμμής το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 150 άτομα προσωπικό, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένου ενός αμερικανικού τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού M113, επτά μηχανοκίνητων οχημάτων και ενός αεροσκάφους M198 των 155 χλστ.

Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν τρεις επιτόπιες αποθήκες πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού, ανέφερε.

Η ομάδα μάχης Dnepr της Ρωσίας χτυπά πέντε ουκρανικές ταξιαρχίες την περασμένη ημέρα

Η ομάδα μάχης Dnepr της Ρωσίας προκάλεσε απώλειες σε πέντε ταξιαρχίες ουκρανικού στρατού στην περιοχή ευθύνης της την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.

«Οι μονάδες μάχης Dnepr προκάλεσαν ζημιές στο ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό του 65ου μηχανοποιημένου, 35ου και 37ου πεζικού πεζικού του ουκρανικού στρατού, 125ης και 126ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Novopokrovka στην περιοχή Zaporozhye, Antonovkaev στην περιοχή Kandsonkagin, Tokarya », ανέφερε το υπουργείο.

Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή της πρώτης γραμμής τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθαν σε 90 άτομα προσωπικό, πέντε μηχανοκίνητα οχήματα, ένα αμερικανικής κατασκευής αυτοκινούμενο σύστημα πυροβολικού Paladin 155 χλστ., ένα οβιδοβόλο M777 των 155 χλστ. προσδιορίζεται.

Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών και δύο σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου Polonez και Anklav-N του ουκρανικού στρατού, ανέφερε.

Τα ρωσικά στρατεύματα εξαφανίζουν δύο εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων S-300PS

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν ένα ραντάρ και δύο εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων S-300PS του ουκρανικού στρατού την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.

«Επιχειρησιακά/τακτικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, πυραυλικά στρατεύματα και πυροβολικό των ρωσικών ομάδων δυνάμεων αποκάλυψαν και κατέστρεψαν έναν σταθμό ραντάρ χαμηλού υψόμετρου και δύο εκτοξευτές του αντιαεροπορικού συστήματος πυραύλων S-300PS του ουκρανικού στρατού. Έπληξαν επίσης μια παραγωγή συνεργείο και αποθήκη επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μαζικό εχθρικό ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 134 τοποθεσίες», ανέφερε το υπουργείο.

Η ρωσική αεράμυνα αναχαιτίζει 97 ουκρανικά UAV, οκτώ ρουκέτες HIMARS την περασμένη ημέρα

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 97 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και οκτώ ρουκέτες του αμερικανικού συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.

«Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, οι δυνατότητες αεράμυνας κατέρριψαν 97 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και οκτώ ρουκέτες HIMARS αμερικανικής κατασκευής», ανέφερε το υπουργείο.

Συνολικά, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν 626 ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη, 277 ελικόπτερα, 27.441 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 542 συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος, 16.536 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.373 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και πυροβόλων όπλων 11, 11, 23.490 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ανέφερε το υπουργείο.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 15:22

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.