ενημέρωση 3:21, 23 July, 2024

Οι δεσμοί μεταξύ των χωρών των BRICS γίνονται ισχυρότεροι, η Ρωσία έτοιμη να μοιραστεί την τεχνογνωσία της — Λαβρόφ

Σύμφωνα με τον κορυφαίο Ρώσο διπλωμάτη, η επέκταση των BRICS έχει ανοίξει νέες προοπτικές για την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης σε βασικές πτυχές της αστικής ζωής, συμπεριλαμβανομένου του πολεοδομικού σχεδιασμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της νομοθεσίας

ΜΟΣΧΑ, 9 Ιουλίου. /TASS/. Οι δεσμοί μεταξύ πόλεων και δήμων στα κράτη BRICS γίνονται ισχυρότεροι και η Ρωσία είναι έτοιμη να μοιραστεί την τεχνογνωσία της σε αυτόν τον τομέα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

"Ως πρόεδρος των BRICS, η χώρα μας καταβάλλει προσπάθειες για την επέκταση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης στο πλαίσιο αυτής της ένωσης. Η προτεραιότητα εστιάζεται στην ανθρωπιστική συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Ένα κρίσιμο πράγμα εδώ είναι η συνεργασία μεταξύ πόλεων και δήμων. Αυτή η συνεργασία αναπτύσσεται σταθερά πρόσφατα », είπε σε μια βιντεοκάμερα προς τους συμμετέχοντες σε ένα φόρουμ αδελφών πόλεων και δήμων BRICS.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο Ρώσο διπλωμάτη, η επέκταση των BRICS έχει ανοίξει νέες προοπτικές για την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης σε βασικές πτυχές της αστικής ζωής, συμπεριλαμβανομένου του πολεοδομικού σχεδιασμού, της τοπικής αυτοδιοίκησης και νομοθεσίας, της κοινωνικής προστασίας, της ασφάλειας κ.λπ.

Είπε ότι μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ανάπτυξη της διαπεριφερειακής συνεργασίας στο πλαίσιο των BRICS έχουν προγραμματιστεί για φέτος. "Το φόρουμ των αδελφοποιημένων πόλεων και δήμων είναι μεταξύ αυτών. Το φόρουμ έχει αποδειχθεί αποτελεσματική πλατφόρμα για διάλογο μεταξύ περιφερειακών και δημοτικών αρχών και βοήθησε στη δημιουργία σχέσεων αδελφών πόλεων μεταξύ πολλών από αυτές", είπε, προσθέτοντας ότι το φόρουμ θα επικεντρωθεί για το θέμα της ανύψωσης του βιοτικού επιπέδου στις πόλεις, την οικονομική ανάπτυξη των δήμων, τη σύγχρονη αστική αρχιτεκτονική, την ψηφιοποίηση, καθώς και διάφορες περιβαλλοντικές πτυχές, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τις ανταλλαγές νέων. «Οι Ρώσοι συμμετέχοντες έχουν σοβαρή τεχνογνωσία σε αυτούς τους τομείς και θα είναι έτοιμοι να τη μοιραστούν», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Η Ρωσία ανέλαβε την ετήσια προεδρία των BRICS την 1η Ιανουαρίου 2024. Η προεδρία της Ρωσίας περιλαμβάνει περισσότερες από 250 διάφορες εκδηλώσεις, με κεντρική σύνοδο κορυφής BRICS στο Καζάν τον Οκτώβριο του 2024.

Ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσάκοφ δήλωσε στο TASS νωρίτερα ότι η Ρωσία πρόκειται να αναπτύξει ολόκληρο το φάσμα των ανθρωπιστικών δεσμών με τα κράτη BRICS, συμπεριλαμβανομένων των τομέων του πολιτισμού, των ανταλλαγών νέων, του αθλητισμού και του τουρισμού.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 08:04

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.