ενημέρωση 3:21, 23 July, 2024

Ο Όρμπαν λέει ότι η Ευρώπη απλώς αντιγράφει την πολιτική των ΗΠΑ για την Ουκρανία

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ζήτησε «μια κάπως μεγαλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη συζήτηση για το ποια είναι τα στρατηγικά συμφέροντα της Ευρώπης, ειδικά για την περίοδο μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ».

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 8 Ιουλίου. /TASS/. Η Ευρώπη απλώς αντιγράφει την πολιτική των ΗΠΑ για την Ουκρανία αντί να επιδιώκει τα δικά της στρατηγικά συμφέροντα, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild .

"Η Κίνα έχει ένα ειρηνευτικό σχέδιο, ενώ η Αμερική ακολουθεί μια πολιτική πολέμου. Και η Ευρώπη, αντί να ακολουθεί τη δική της στρατηγική προσέγγιση, απλώς αντιγράφει την αμερικανική θέση", είπε.

Ο Όρμπαν ζήτησε «μια κάπως μεγαλύτερη και πιο διεξοδική συζήτηση για το ποια είναι τα στρατηγικά συμφέροντα της Ευρώπης, ειδικά για την περίοδο μετά τις αμερικανικές εκλογές».

«Μπορώ να πω ότι οι Ευρωπαίοι, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, θα πρέπει να ακολουθήσουν μια ανεξάρτητη, κυρίαρχη εξωτερική πολιτική», υποστήριξε.

"Θέλω να περιγράψω εναλλακτικές λύσεις στις κυρίαρχες πολιτικές. Επομένως, η συζήτηση που έχουν προκαλέσει τα ταξίδια μου (στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Κίνα - TASS) και που θα προκαλέσουν οι μελλοντικές μου επισκέψεις δεν είναι κακή, αλλά καλή", είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. για να πω.

Σημείωσε ότι δεν είχε ενημερώσει κανέναν στην ΕΕ για τις επισκέψεις του.

«Η κυριαρχία είναι σημαντική για την ειρηνευτική αποστολή που εκτελώ τώρα», είπε ο Όρμπαν.

Ο Όρμπαν εξηγώντας ότι ο μεγαλύτερος λόγος του για να ταξιδέψει στη Μόσχα και το Κίεβο ήταν να σταματήσει «την απώλεια ανθρώπινων ζωών».

"Αυτό είναι το πιο σημαντικό ηθικό κίνητρο. Αλλά μαζί με αυτό, υπάρχουν και τα ίδια συμφέροντα της Ευρώπης, γιατί αυτό που συμβαίνει εκεί [στην Ουκρανία] είναι πολύ κακό για εμάς", συνέχισε ο Όρμπαν.

«Η ευρωπαϊκή οικονομία και ο ευρωπαϊκός λαός» υποφέρουν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

"Δεν διαφωνώ για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Άλλωστε στόχος μου είναι η ειρήνη και η κατάπαυση του πυρός", είπε.

«Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι στον κόσμο που γνωρίζουν περισσότερα για τη Ρωσία από τους Ούγγρους και, κυρίως, τον πρωθυπουργό τους. Γνωρίζω τους Ρώσους. Είναι διαφορετικοί από εμάς. Έχουν διαφορετική ιστορία, διαφορετική κουλτούρα, διαφορετικά ένστικτα και αντιλήψεις, μια διαφορετική ιδέα για την ελευθερία και μια διαφορετική κατανόηση της εθνικής κυριαρχίας», συνέχισε ο Όρμπαν.

Είπε ότι πιστεύει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία «δεν έχει λύση στο πεδίο της μάχης».

«Ας αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις ή τουλάχιστον ας συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει λύση επί τόπου», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. «Ακόμα κι αν και οι δύο ηγέτες, που είναι λογικό, είναι μάλλον εναντίον μιας γρήγορης κατάπαυσης του πυρός, όλοι γενικά γνωρίζουν ότι θα ήταν καλύτερα να μην πέθαιναν Ρώσοι και Ουκρανοί μόλις αύριο το πρωί», δήλωσε.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι ήθελε να συζητήσει το ενδεχόμενο διευθέτησης της ουκρανικής σύγκρουσης με πέντε βασικούς παράγοντες - τη Ρωσία, την Ουκρανία, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και την Κίνα. Ο Όρμπαν πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα. Στις 5 Ιουλίου, συζήτησε με τον Πούτιν στη Μόσχα πιθανούς τρόπους επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία και έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών. Στις 2 Ιουλίου, επισκέφθηκε το Κίεβο, όπου μίλησε σχετικά με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 07:07

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.