ενημέρωση 3:21, 23 July, 2024

Θαψά Ευβοίας - Πώς η απάτητη παραλία «βούλιαξε» από σκηνές

Μία από τις πιο όμορφες παραλίες στην Εύβοια κινδυνεύει λόγω του ανεξέλεγκτου ελεύθερου κάμπινγκ

Πλήθος αντιδράσεων έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες, οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από την κατάσταση που επικρατεί στα Θαψά Ευβοίας, μία «απάτητη» παραλία.

Η παραλία Θαψά στην Εύβοια, λόγω των καταγάλανων νερών αλλά και του μοναδικού τοπίου της, έχει γίνει πόλος έλξης εκατοντάδων παραθεριστών. Μάλιστα το γεγονός του ότι βρίσκεται κοντά στην Αττική, κάνει ακόμη πιο εύκολη την πρόσβαση σε αυτή. 

Η παραλία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο NATURA για τις «απάτητες» παραλίες. Όμως τα τελευταία χρόνια μόνο «απάτητη» δεν την λες. Κάποτε η πρόσβαση σε αυτή ήταν από θαλάσσης, ή από στεριάς με τζιπ και αγροτικό όχημα. Αφότου όμως έγινε γνωστή και άρχισε να την μαθαίνει κόσμος, ο δρόμος που μέχρι πρότινος ήταν χωματόδρομος στρώθηκε, καθιστώντας σχετικά εύκολη την πρόσβαση σε αυτή.

Αποτέλεσμα πλέον είναι η παραλία να κατακλύζεται τα Σαββατοκύριακα από σκηνές κάμπινγκ, ακόμη και αν απαγορεύεται από τον νόμο. Ειδικά φέτος και παρότι βρισκόμαστε στην αρχή του καλοκαιριού, η κατάσταση φαίνεται πως ξέφυγε τελείως, όπως αποδεικνύεται και στις φωτογραφίες από τα Θαψά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σκηνές παντού, μέχρι και λίγα μέτρα από τη θάλασσα, με το τοπίο να μην θυμίζει σε τίποτα αυτό που ήταν λίγα χρόνια πριν.

Πηγή: Lifo

Πολυμέσα

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 09 Ιουλίου 2024 07:08

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.