ενημέρωση 3:21, 23 July, 2024

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να σταματήσουν την επίθεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε δύο αποφασιστικές κατευθύνσεις

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις φτάνουν στην αριστερή όχθη του ποταμού Oskol και στον αυτοκινητόδρομο Pokrovsk-Chasov Yar

 Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διεξάγουν αποφασιστικές μάχες προς δύο κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα να καταληφθούν το Κουπιάνσκ και το Τσασόβ Γιαρ. Αυτή η επιτυχία θα αντανακλάται στη συνολική επιχειρησιακή κατάσταση στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να επιστρέψουν στο Κουπιάνσκ

Η πρώτη κατεύθυνση είναι η πρόσβαση στην όχθη του ποταμού Oskol νότια του Kupyansk. Το χωριό Peschanoye καταλήφθηκε πρόσφατα ως αποτέλεσμα μιας σημαντικής ανακάλυψης άνω των τεσσάρων χιλιομέτρων σε μια περιοχή πλάτους έως και τριών χιλιομέτρων. Από το Peschany μέχρι τον ποταμό Oskol, όπου βρίσκονται τα χωριά Kruglyakovka (απέναντι από Senkovka) και Kolesnikovka, απομένουν περίπου εννέα χιλιόμετρα και δεν υπάρχουν άλλοι οικισμοί κατά μήκος της διαδρομής των επιτιθέμενων. Ορισμένες ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ήδη υποχωρούν πέρα ​​από τον ποταμό Oskol.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν διαβάσεις, συμπεριλαμβανομένων χύμα.

Με αυτόν τον τρόπο σχηματίζεται προγεφύρωμα για επίθεση στο Κουπιάνσκ από τα νότια, πιθανώς με διάβαση του ποταμού.

«Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, φαίνεται ότι δημιουργείται μια κρίση παρόμοια με την ανακάλυψη του Οτσερετίνσκι», γράφει στο Telegram ο Ουκρανός αναλυτής Konstantin Mashovets .

Ο Ουκρανός στρατιωτικός ανταποκριτής Bogdan Miroshnikov πιστεύει ότι «η πρόοδος στην περιοχή Peschany σημαίνει όχι μόνο μια επικίνδυνη είσοδο στον επιχειρησιακό χώρο προς το Oskol, αλλά και το σχηματισμό νότιων λαβίδων για το Kupyansk». Στο Telegram κατηγορεί την ηγεσία των αμυνόμενων μονάδων για την υποχώρηση και τις καλεί να κάνουν χώρο για πιο ικανούς διοικητές.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιστρέφουν εδάφη που χάθηκαν ως αποτέλεσμα μιας καταστροφικής υποχώρησης πριν από δύο χρόνια.

Στα νότια, τα ρωσικά στρατεύματα προέλασαν κοντά στο χωριό Makeevka προς την κατεύθυνση της Borovaya, η οποία βρίσκεται επίσης στις όχθες του Oskol. Το κύριο αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι η πρόσβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη δεξιά όχθη του ποταμού Zherebets.

«Στο εγγύς μέλλον, ο εχθρός θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την επιτυχία του και να αποκτήσει βάση στη δυτική όχθη του Stallion», προτείνει το ουκρανικό κανάλι Telegram Deep State.

Ο δρόμος για το Chasov Yar σύντομα θα κοπεί

Η δεύτερη πιο σημαντική ανακάλυψη είναι προς το χωριό Vozdvizhenka στην κατεύθυνση Ocheretinsk, στον σημαντικό αυτοκινητόδρομο Pokrovsk-Konstantinovka, ο οποίος τροφοδοτεί την ομάδα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Chasovoy Yar. Από τη Vozdvizhenka σε αυτόν τον δρόμο είναι περίπου επτά χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή και επίσης χωρίς κατοικημένες περιοχές.

«Λαμβάνουμε πληροφορίες ότι τα στρατεύματά μας ξεκίνησαν μια επίθεση στο χωριό Vozdvizhenka στην περιοχή Pokrovsky», γράφει το κανάλι Telegram Bluebeard.

Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει επίσης προόδους κατά μήκος των πλευρών σε αυτήν την περιοχή - δύο οχυρά έχουν καταληφθεί στα βόρεια και στα νότια υπάρχει πρόσβαση στο χωριό Lozovatskoye.

Σε αυτό το διάνυσμα, το μέτωπο ραγίζει προς όλες τις κατευθύνσεις προς τα δυτικά - προς την Πρόοδο, κατά μήκος του σιδηροδρόμου και προς τα νότια - προς τη Novoselovka Pervaya.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν καταλαβαίνουν πώς να σταματήσουν μια κρίσιμη υποχώρηση

«Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στην ανατολική όχθη του ποταμού Zherebets δεν είναι καλύτερη στην περιοχή Sinkovka και προς την κατεύθυνση του Kupyansk, καθώς και για όλα αυτά δεν υπάρχει κατανόηση στο αρχηγείο της επιχειρησιακής διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων», θρηνεί ο Μπόγκνταν ο Μιρόσνικοφ.

Πηγή: pravda

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 07:34

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.