ενημέρωση 7:32, 19 May, 2022

Κατέρρευσε γέφυρα στις ΗΠΑ, ενώ αναμενόταν για επίσκεψη στην πόλη ο Μπάιντεν

Κατέρρευσε απρόοπτα σήμερα το πρωί γέφυρα διπλής κυκλοφορίας στο Πίτσμπεργκ στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα να προκληθούν ελαφριοί τραυματισμοί, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν απώλειες σύμφωνα με τις αρχές.

Η κατάρρευση της γέφυρας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πολιτείας της Πενσιλβάνια συνέβη σε κεντρική λεωφόρο γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής, την ώρα που τη διέσχιζαν τρία με τέσσερα αυτοκίνητα και ένα αστικό λεωφορείο.

Το λεωφορείο φαίνεται σε φωτογραφίες να κρέμεται από τη μία άκρη της κατεδαφισμένης γέφυρας, ενώ οι ομάδες διάσωσης κατέβηκαν με σκοινιά ύψος 46 μέτρων προκειμένου να φτάσουν στη βάση της γέφυρας όπου σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα για τον απεγκλωβισμό των επιβατών.

 
AP PHOTO

Σύμφωνα με τις αρχές τραυματίστηκαν περίπου 10 άνθρωποι, τρεις εκ των οποίων οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης του οικοδομήματος έσπασε ένας σωλήνας φυσικού αερίου με αποτέλεσμα να υπάρξει εκτεταμένη διαρροή, η οποία όμως τέθηκε υπό έλεγχο με τη διακοπή της ροής από τις αρχές. Οι μοτοσικλετιστές ενημερώθηκαν να μην προσεγγίσουν την περιοχή.

Η κατάρρευση συνέβη συμπτωματικά μερικές ώρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Πίτσμπερφκ, όπου θα συναντηθεί με γερουσιαστές και βουλευτές της Πολιτείας για να συζητήσει το νομοσχέδιο υποδομών αξίας ενός τρισεκατομμυρίου που προωθεί η κυβέρνησή του, με την ονομασία «Build Back Better», και το οποίο περιλαμβάνει σχέδια για την συντήρηση και ανοικοδόμηση γεφυρών μεταξύ άλλων δημόσιων υποδομών.

Άλλωστε η χρόνια υποχρηματοδότηση στον τομέα των δημόσιων έργων και η συστηματική υποβάθμιση και παραμέλησή τους όλα τα προηγούμενα χρόνια έχει ως αποτέλεσμα φαινόμενα όπως αυτό της κατάρρευσης της συγκεκριμένης γέφυρας.

Πάντως, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές εργάζεται για την αποκατάσταση της ζημιάς και τον ακριβή προσδιορισμό των αιτιών της κατάρρευσης, ενημέρωσε ο Λευκός Οίκος.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 18:13

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.